Skip navigation.
Home
  • English
  • Magyar
Terena Certificate Servise

Intézményi kapcsolattartók listája

Intézmény Név E-mail/Web
BME Műegyetem SCS proxy scs@net.bme.hu
Dunaújvárosi Főiskola DF SCS Proxy http://www.duf.hu/scs
ELTE ELTE SCS Proxy http://operator.elte.hu
Tovább >>>

Szerver tanúsítvány (NIIF TCS) igénylése

NIIF TERENA Certificate Service (továbbiakban TCS) tanúsítványokat az NIIF tagintézmények web szervereinek rendszergazdái igényelhetnek abban az esetben, ha intézményük a TCS szolgáltatásra vonatkozó tagintézményi szerződés-kiegészítést kötött az NIIF Intézettel (ezzel kapcsolatban az intézményi NIIF kapcsolattartónál, vagy informatikai vezetőnél célszerű érdeklődni). Az igénylés menetét az alábbiakban egy OpenSSL és Apache-ModSSL példán keresztül mutatjuk be:

Tovább >>>

Szerver tanúsítvány (NIIF TCS) igénylése

NIIF TCS tanúsítványokat az NIIF tagintézmények web szervereinek rendszergazdái igényelhetnek abban az esetben, ha intézményük a TCS szolgáltatásra vonatkozó tagintézményi szerződés-kiegészítést kötött az NIIF Intézettel (ezzel kapcsolatban az intézményi NIIF kapcsolattartónál, vagy informatikai vezetőnél célszerű érdeklődni). Az igénylés menetét az alábbiakban egy OpenSSL és Apache-ModSSL példán keresztül mutatjuk be:

Tovább >>>

Az NIIF TERENA szerver tanúsítvány szolgáltatása (TCS)

Az NIIF TERENA CS (továbbiakban TCS) szolgáltatásának keretében olyan web szerver tanúsítványok igényelhetők, amelyeket olyan tanúsító hatóság ír alá, amelynek root tanúsítványát "gyári" módon tartalmazzák a napjainkban elterjedten használt web böngészők (pl. Mozilla Firefox, Opera, MS Internet Explorer, stb.). Így ha a felhasználó egy ilyen tanúsítvánnyal ellátott, HTTPS protokollt használó oldalra látogat, nem kap a böngészőtől a tanúsítvány bizonytalan eredetére, és ezzel kapcsolatos biztonsági kockázatokra vonatkozó figyelmeztetést.

Tovább >>>