Skip navigation.
Home
  • English
  • Magyar
NIIF Certificate Authory

Útmutató digitális tanúsítvány kérvény készítéséhez felhasználók részére openssl segítségével

Ez a dokumentum rövid leírást ad arról, hogy miként igényelhetünk digitális tanúsítványt felhasználók részére az NIIF CA-tól openssl segítségével PKCS#10 formátum segítségével.

Tovább >>>

Útmutató felhasználói digitális tanúsítvány igényléséhez

Ez a dokumentum rövid leírást ad arról, hogy miként igényelhetünk digitális tanúsítványt felhasználók részére a NIIF CA-tól, ha már kitöltötték az előregisztrációs űrlapot.

  1. NIIF CA root certificate installálása

Tovább >>>

Hogyan igényeljek digitális tanúsítványt?

Figyelmeztetés: az NIIF CA csak a magyar akadémiai közösség számára, jól definiált célokkal bocsát ki tanúsítványokat! Mind személyes, mind szerver/eszköz tanúsítvány igényelhető.

Digitális tanúsítvány igényléséhez szükséges, hogy az igénylőt az HREF AAI Föderáció egy tagintézménye azonosítani tudja. A tagintézmények listája itt található.

Tovább >>>

NIIF CA Tanúsítvány Regisztrációs szolgálat (RA)

A Tanúsítvány Regisztrációs szolgálat (RA) tartja a kapcsolatot a tanúsítvány kérelmezőkkel és tanúsítvány tulajdonosokkal. Jogosult és köteles ellenőrizni, azonosítani a kérelmezőt és a tanúsítvány kiadhatóságát megvizsgálni.

Új tanúsítvány kérelmet, létező tanúsítvány meghosszabbítását, tanúsítvány felfüggesztését vagy visszavonását az RA-n keresztül lehet kezdeményezni (Ezek egy részét a felhasználó maga is megteheti).

Kérdéseket és észrevételeket szintén el lehet juttatni a RA-nak a szolgáltatással kapcsolatban.

Tovább >>>

NIIF CA és CA 2 Root tanúsítvány és CRL

NIIF CA 2 root tanúsítvány különböző formátumokban:

 


NIIF CA 2 tanúsítvány visszavonási lista (CRL) a következő formátumokban érhető el:

Tovább >>>

NIIF Tanúsítvány Hitelesítő Szolgáltatás (RA)

Az NIIF CA PKI (nyilvános kulcsú) szolgáltatást nyújt a magyar felsőoktatási, kutatói és közgyüjteményi közösség számára. A tanúsítvány hitelesítő szolgáltató tanúsítványokat a következő kör számára bocsát ki: NIIF tagintézmények (magyar egyetemek, főiskolák, az MTA kutató intézetei, múzeumok és közgyűjtemények) dolgozói és hallgatói számára és minden egyéb ezekkel az intézményekkel kutatási és/vagy oktatási viszonyban álló szervezetek dolgozói számára.

Tovább >>>